Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Κατάλληλο κλουβί



Ακόμα κι αν το κουνέλι σας είναι εκπεδευμένο να πηγαίνει τουαλέτα σε συγκεκριμένο μέρος και το σπίτι σας είναι ασφαλές (από καλώδια, φυτά, άλλα ζώα κλπ.) για να κυκλοφορεί ελεύθερο χωρίς επίβλεψη, πάλι χρειάζεστε ένα κλουβί για το κουνέλι σας. Τα κουνέλια πρέπει να έχουν μια ασφαλή περιοχή που να την νιώθουν δική τους και το κλουβί θα λειτουργεί σαν ένα τέτοιο μέρος, όπως η φωλιά τους όπου θα μπορούν εκεί να κρύβονται και να ξεκουράζονται.






ΠΡΙΝ ΔΙΑΛΕΞΕΤΕ ΕΝΑ ΚΛΟΥΒΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΝΕΛΙ ΣΑΣ, ΛΑΒΕΤΕ ΥΠΟΨΗΝ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:




1) Πρέπει να είναι αρκετά ψηλό ώστε όταν το κουνέλι σηκώνεται στα δύο πόδια του, τα αυτιά του να μην ακουμπούν στο πάνω μέρος του κλουβιού.
2) Πρέπει να έχει μήκος τουλάχιστον 3 φορές το μήκος του κουνελιού και αρκετά φαρδύ ώστε να μπορεί να τεντωθεί πλήρως πρός οποιαδήποτε κατεύθυνση έχοντας κι άλλο χώρο στο κλουβί.
3) Πρέπει να είναι τόσο ευρύχωρο ώστε να χωράει το κουτί της τουαλέτας, ένα πιάτο για την τροφή και το νερό και να μένει και χώρος να κινείται.
4) Πρέπει να έχει μια πόρτα που να ανοίγει πρός τα έξω έτσι ώστε το κουνέλι να μπορεί να μπαινοβγαίνει όποτε θέλει όταν το αφήνετε ελεύθερο. 





Δυστυχώς, πολλά από τα κλουβιά που πωλούνται στα καταστήματα μικρών ζώων δεν καλύπτουν αυτές τις απαιτήσεις. Μπορεί να βρείτε μερικά, αλλά πιθανόν να είναι πολύ ακριβά.



Υπάρχει όμως η λύση κατασκευής ενός τέτοιου κλουβιού, είτε φτιάχνοντας το μόνοι μας όπως χρησιμοποιώντας τα ειδικά play pens για μικρά ζώα όπως στην φωτογραφία δεξιά, είτε αναθέτοντας το σε κάποιο τεχνίτη. Με λίγη θέληση και έρευνα, θα ανακαλύψετε ότι υπάρχουν πολλές διαφορετικές επιλογές για κλουβί, βάση των αναγκών σας και τον χώρο που διαθέτετε. Ανεξάρτητα από το ποιά θα επιλέξετε όμως, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι το κλουβί θα είναι το σπίτι του. Το κουνέλι σύντομα θα μάθει ότι εκεί είναι το μέρος για να πάει να φάει, να πιεί νερό και να πάει τουαλέτα και θα δεχτεί το κλουβί ως τον προσωπικό του χώρο.






Αντιθέτως, εάν το κλουβί είναι φτωχό και πάρα πολύ μικρό, το κουνέλι σας θα το δει ως ένα μέρος περιορισμού, παρά ως μέρος που λέγεται φωλιά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Your domain(s): Enter each address on a new line (Maximum 10)
 
(eg. iwebtool.com)    
 

Powered by iWEBTOOL

Σκυλάκι μαζί με κουνελάκια!

Σκυλάκι μαζί με κουνελάκια!