Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Τσιντσιλά και Φροντίδα - Chinchilla Care

Τσιντσιλά και Φροντίδα - Chinchilla CareΚλουβί
Φροντίστε να αγοράσετε ένα μεγάλο κλουβί διαστάσεων περίπου 90 εκ. ύψους x 61 εκ φάρδους x 46 εκ. βάθους. Το κλουβί πρέπει να βρίσκεται σε εσωτερικό χώρο και τα τσιντσιλά να βγαίνουν από το κλουβί περίπου μια ώρα την ημέρα για να τρέξουν. Δεν τους αρέσει ο πολύς θόρυβος οπότε το κλουβί πρέπει να είναι τοποθετημένο σε ένα ήσυχο μέρος, καλά αεριζόμενο αλλά όχι ανάμεσα σε ρεύματα αέρος. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, σιγουρευτείτε ότι το κλουβί βρίσκετε στη σκιά και στη δροσιά. Θερμοκρασία μεγαλύτερη από 24 βαθμούς κελσίου, μπορεί να αποβεί μοιραία για το τσιντσιλά.
Καθαριότητα
Παρόλο που το τσιντσιλά δεν μυρίζουν και είναι γενικά καθαρά, το κλουβί τους πρέπει να καθαρίζετε τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Απομεινάρια από φαγητό, μουχλιασμένο σανό, περιττώματα στο φαγητό και παλιό νερό μπορεί να δημιουργήσουν βακτήρια. Τα περισσότερα κλουβιά έχουν συρτάρι στον πάτο τους που τραβιέται και καθαρίζετε εύκολα. Πρέπει να τοποθετήσετε ένα ξύλινο κουτί στο κλουβί, μέσα στο οποίο θα κοιμάται ή θα κρύβεται, και κατάλληλα παιχνίδια.
Τα τσιντσιλά, πρέπει να κρατάνε τα δόντια τους τροχισμένα γι’αυτό θα προσπαθήσουν να μασήσουν σχεδόν οτιδήποτε. Αυτός είναι ένας λόγος για τους οποίους δεν πρέπει να τρέχουν εντελώς ελεύθερα μέσα στο σπίτι. Οι πλαστικές και βαμμένες επιφάνειες είναι τοξικές για αυτά. Μπορείτε να προμηθευτείτε με διάφορα ξύλινα αντικείμενα τα οποία μπορούν να μασήσουν, από ένα pet shop. Τα μπαστούνια ιτιάς, τα κομμάτια κάκτου τσόγια (cholla) και τα ξύλα μηλιάς είναι τα πιο δημοφιλή. Κόψτε τα σε μικρά κομμάτια έτσι ώστε να μπορούν να τα κρατήσουν και προσέξτε τις αιχμηρές άκρες διότι μπορεί να τα τραυματίσουν. Μπορείτε επίσης να τους προσφέρετε κομμάτια ελαφρόπετρας και κόκκαλο σουπιάς που είναι μια πλούσια πηγή ασβεστίου.
Μπάνιο στην άμμο
Τα τσιντσιλά δεν κάνουν μπάνιο με νερό αλλά με άμμο. Κυλιούνται στην άμμο για να καθαριστούν και να περιποιηθούν το πυκνό τους τρίχωμα. Τους αρέσει να κάνουν μπάνιο συνήθως μια φορά την ημέρα, καλό όμως είναι να μην αφήνετε την άμμο μέσα στο κλουβί διότι αν το χρησιμοποιούν πολύ συχνά, το τρίχωμά τους θα γίνει πολύ ξηρό.



πηγή:http://www.webpet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Your domain(s): Enter each address on a new line (Maximum 10)
 
(eg. iwebtool.com)    
 

Powered by iWEBTOOL

Σκυλάκι μαζί με κουνελάκια!

Σκυλάκι μαζί με κουνελάκια!