Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Η Ragdoll

Η RAGDOLL

Ο μαγικός κόσμος των ράγντολ!!
Αυτές οι γάτες για εμάς είναι ιδιαίτερες!
Εκτός από την αρχοντική ομορφιά τους, τα υπέροχα μπλε μάτια και τον πράο και μεστό χαρακτήρα τους, οι ράγκτολ για εμάς σημαίνουν αγάπη και καλοτυχία. Χαϊδεύοντας μια γάτα ράγντολ θα καταλάβετε αμέσως τι εννοούμε!
Η μαγεία αρχίζει να λειτουργεί από την πρώτη αγκαλιά!!!
Εάν η γάτα χαλαρώσει τελείως τους σκελετικούς της μύες σημαίνει ότι αυτή η γάτα είναι η κατάλληλη για εσάς και εσείς για εκείνη!!!!


ΙΣΤΟΡΙΑ ΦΥΛΗΣ RAGDOLL


H Ράγκτολ είναι μια ράτσα με αντιθέσεις και πολλούς μύθους γύρω από αυτήν. Από τη μία έχει μεγάλη εντυπωσιακή κατασκευή, αλλά όταν την αγγίζεις χαλαρώνει όλους τους μυς της και γίνεται τόσο ευάλωτη όσο ένα γατάκι και τόσο χαλαρή όσο η κούκλα από την οποία παίρνει το όνομα της. Υπάρχουν πολλοί που πιστεύουν ότι παρουσιάζει μεγάλη αντοχή στον πόνο, ένα χαρακτηριστικό που θεωρείται ότι το έχει κληρονομήσει από τις αρχικές Ράγκντολ που γεννήθηκαν από μια θηλυκιά που είχε πληγωθεί σε αυτοκινητιστικό ατύχημα.



ΟΛΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΑΠΟ ΜΙΑ ΓΑΤΑ.... ΤΗ ΖΟΖΕΦΙΝ!
H Ann Baker ήταν εκτροφέας κυρίως μαύρων Περσικών γατών πριν αρχίσει να δουλεύει τις Ράγκντολ. Η Josephine ήταν μια λευκή, μακρύτριχη γάτα που άνηκε στη γειτόνισσα της Ann, την δεσποινίδα Pennels. Όπως πολλές γάτες στην περιοχή, η Josephine ήταν ημι - άγρια και συχνά γεννούσε γατάκια. Μια φορά η Josephine χτυπήθηκε από αμάξι, και οι γείτονες της Ann, οι οποίοι δούλευαν στο κοντινό πανεπιστήμιο την έσωσαν και την επανέφεραν σε πλήρη υγεία. Κατά την ανάρρωση της η Josephine έπρεπε να μείνει μέσα και έγινε κάπως τεμπέλα. Σύντομα μετά το ατύχημα γεννήθηκαν τα γατάκια που εγκυμονούσε στο σπίτι στο οποίο τα πρόσεξε πρώτη φορά η Ann Baker.
Τα προηγούμενα γατάκια της Josephine ήταν κατά το ήμισυ άγρια, όπως και η ίδια. Ωστόσο μετά το ατύχημα ήταν ακριβώς το αντίθετο! Ήταν τόσο ήρεμα και κοινωνικά που η δεσποινίδα Pennels τα θεωρούσε «κακό μπελά»! Δεν είναι απόλυτα ξεκάθαρο τι έκανε τη διαφορά σε αυτά τα γατάκια και γιατί έγιναν έτσι. Υπάρχουν αρκετές τραβηγμένες θεωρίες πάνω σε αυτό το θέμα. Η ίδια η εκτροφέας, Ann Baker ισχυρίστηκε ότι στο πανεπιστήμιο που πήγε η Josephine μετά το ατύχημα, της άλλαξαν τα γονίδια και της εισήγαγαν νέα, κάτι αδύνατον στη δεκαετία του 60. Όπως και να χει, η Ann είδε κάτι διαφορετικό σε αυτά τα γατάκια, οπότε αποφάσισε να τα χρησιμοποιήσει για να δημιουργήσει μια νέα ράτσα.


ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ - ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ RAGDOLL


Χαρακτήρας ragdoll


Η Ράγκντολ είναι πολύ ανεκτική στις αδυναμίες και τις ιδιοτροπίες των άλλων και γρήγορα αφοσιώνεται στον ιδιοκτήτη της. Είναι ήρεμη και τεμπέλα, σε σημείο που κάνει αρκετούς να τη θεωρούν χαζή. Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν ισχύει καθώς η Ράγκντολ μαθαίνει νέα κόλπα πολύ γρήγορα και εύκολα, κάτι που αποτελεί αδιαμφισβήτητη απόδειξη της ευφυίας της.
Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της φυλής είναι ότι οι γάτες αυτές αγαπούν πολύ τα παιδιά, δεν έχουν επιτεθεί ποτέ σε ενήλικα, παιδί ή ζωάκι, είναι πάντα πολύ ήρεμες, εύθυμες, και γεμάτες καλοσύνη. Το ίδιο ισχύει και όταν γίνονται μητέρες, οι Ράγντολ είναι από τα πιο στοργικά πλάσματα.
Μην ανησυχήσετε αν διάθετε ήδη αλλά γατάκια, ή σκυλάκια (εφόσον βέβαια τα ήδη υπάρχοντα ζώα δεν έχουν ιστορικό βίαιης συμπεριφοράς): οι ράγντολ είναι πολύ φιλικές και κοινωνικές.
Επίσης τους αρέσει ο κόσμος και φυσικά αγαπημένη ασχολία τους είναι να σας ακολουθούν αθόρυβα μέσα στο σπίτι!
Έχουν μεγάλη ανάγκη να νιώσουν έναν σταθερό χαρακτήρα δίπλα τους στον οποίο θα αφοσιωθούν...Δεν είναι τυχαίο που κάθε φορά που θα γυρίζετε σπίτι η γατούλα σας θα σας περιμένει και θα αρχίσει να κάνει βαρελάκια στο πάτωμα προτάσσοντας την κοιλιά της για να την χαϊδέψετε!


Χαρακτηριστικά φυλής ragdoll


Εξωτερικά Χαρακτηριστικά


Πρόσωπο-κεφάλι: Σχετικά μεγάλο και φαρδύ κεφάλι τριγωνικού σχήματος.
γάτες ragdollΤα μάτια είναι μεγάλα, οβάλ με χρώμα ζωηρό γαλάζιο και τοποθετημένα μακριά το ένα από το άλλο.
γάτες ragdollΤα αυτιά είναι μεσαίου μεγέθους με στρογγυλεμένες άκρες και γέρνουν προς τα εμπρός
γάτες ragdollΜεσαίου μεγέθους μύτη
γάτες ragdollΣαγόνι καλά ανεπτυγμένο, δυνατό και ευθυγραμμισμένο με τη μύτη και το άνω χείλος
γάτες ragdollΔυνατός, βαρύς λαιμός

Σώμα: Μακρύς, μυώδης, στέρεος τύπος.
γάτες ragdollΜεσαίου μεγέθους πόδια. Τα μπροστινά πόδια είναι ελαφρώς κοντύτερα από τα πίσω, τα οποία 
πισινά πόδια διαθέτουν και μακρύτερη γούνα από τα μπροστινά
γάτες ragdollΜεγάλες και στρογγυλές πατούσες
γάτες ragdollΜακριά και χνουδωτή ουρά
γάτες ragdollΜακρύ, γεμάτο και μεταξένιο τρίχωμα

Ποικιλίες ragdoll


Υπάρχουν 3 αναγνωρισμένα σχέδια τριχώματος για τις Ράγκντολ:

γάτες ragdollΗ Δίχρωμη (ΒΙCOLOR) έχει ανοιχτόχρωμο σώμα, άσπρο στέρνο, υπογάστριο και πόδια, αυτιά και ουρά με σκούρα μάσκα.

ragdoll bicolorragdoll bicolor



γάτες ragdollΗ Χρωματιστή (COLOROPOINT) έχει ανοιχτόχρωμο σώμα με πιο σκούρα σημάδια.

ragdoll colorpoint

ragdoll colorpoint


γάτες ragdollΗ Mitted («Γαντοφορεμένη») έχει άσπρο στέρνο, μπούστο, σαγόνι και «γάντια» στις μπροστινές πατούσες


ragdoll colorpoint

ragdoll colorpoint

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Your domain(s): Enter each address on a new line (Maximum 10)
 
(eg. iwebtool.com)    
 

Powered by iWEBTOOL

Σκυλάκι μαζί με κουνελάκια!

Σκυλάκι μαζί με κουνελάκια!