Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Πώς σηκώνουμε και πιάνουμε το κουνέλι

ΌΤΑΝ ΚΟΙΤΑΕΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΣΑΣ




Γονατίστε στο πάτωμα. Καθώς το κουνέλι σας πλησιάζει, τοποθετήστε το ένα χέρι κάτω από τα πλευρά του και το άλλο πίσω από τους γοφούς του.










Η φυσική αντίδραση του κουνελιού θα είναι να πηδήξει μακρυά από το χέρι που βρίσκεται πίσω του. Χρησιμοποιήστε το χέρι σας που έχετε στα πλευρά του για να το καθοδηγήσετε να πηδήξει επάνω στα πόδια σας. Όταν το δοκιμάζετε για πρώτη φορά με το κουνέλι σας, μπορείτε να το ελευθερώσετε από αυτό το βήμα αν είναι φρόνιμο για μερικά δευτερόλεπτα. Μπορείτε αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια εντολή απελευθέρωσης έτσι ώστε το κουνέλι να μάθει ότι δεν μπορεί να φύγει από τα πόδια σας, μέχρι εσείς να το πείτε.







Μόλις εξοικειωθείτε με τα προηγούμενα βήματα, μπορείτε να συνεχίσετε απ'την κίνηση που χρησιμοποιήσατε για να πάρετε το κουνέλι επάνω στα πόδια σας και να ανυψώσετε το κουνέλι έτσι ώστε και τα τέσσερα πόδια του να είναι ενάντια στα πλευρά και το στομάχι σας. Κρατήστε το ένα χέρι πίσω από τους γοφούς του και τοποθετήστε το άλλο πίσω από τους ώμους του.






ΌΤΑΝ ΚΟΙΤΑΕΙ ΠΡΟΣ ΑΛΛΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ




Και πάλι γονατίζουμε, περιμένετε μέχρι το κουνέλι να είναι κοντά στα γόνατά σας αλλά κοιτώντας πρός άλλη κατεύθυνση. Βάζουμε το ένα χέρι κάτω από τα πλευρά του και το άλλο πίσω από τους γοφούς του.







Χρησιμοποιήστε το χέρι κάτω από τα πλευρά του κουνελιού για να το σηκώσετε και με το χέρι πίσω από τους γοφούς του για να υποστηρίξετε το βάρος του. Τοποθετήστε τη σπονδυλική στήλη του κουνελιού κατά μήκος του στήθους σας.











Γενικά, είναι ευκολότερο να σηκώσετε το κουνέλι εάν έχετε ένα δάχτυλο ανάμεσα στα δύο μπροστινά πόδια του και ο αντίχειράς σας σε μια πλευρά του κουνελιού και τα υπόλοιπα τρία δάχτυλά σας από την άλλη πλευρά (δείτε το παράδειγμα στη φώτο).
Αυτή η λαβή μπορεί να είναι χρήσιμη για να κόψετε τα νύχια του, εάν έχετε ένα δεύτερο πρόσωπο να σας βοηθήσει, δεδομένου ότι και τα τέσσερα πόδια του είναι πρός τα έξω και είναι προσιτά στο άλλο άτομο.






ΤΟ ΑΠΡΟΘΥΜΟ ΚΟΥΝΕΛΙ




Όταν έχετε ένα απρόθυμο (ή πολύ έξυπνο) κουνέλι, θα βρεί συχνά τρόπους να ξεφύγει από τα ανωτέρω βήματα, πριν καλά καλά καταφέρετε να το πιάσετε καλά. Ένα τέτοιο κουνέλι, μπορείτε να το πιάσετε απαλά αλλά σφιχτά με το ένα χέρι από το σβέρκο, τοποθετώντας το άλλο χέρι κάτω από τα πλευρά του/στομάχι.









Χρησιμοποιώντας και τα δύο χέρια για να στηρίξετε το βάρος του, σηκώστε το κουνέλι από την μεριά του χεριού που βρίσκεται κάτω από τα πλευρά του. Αυτό το χέρι μαζί με το μπράτσο σας, θα υποστηρίζει το σώμα του κουνελιού ενώ το πιάσιμό σας από το σβέρκο του, θα εμποδίσει το κουνέλι από το να πηδήξει μακριά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Your domain(s): Enter each address on a new line (Maximum 10)
 
(eg. iwebtool.com)    
 

Powered by iWEBTOOL

Σκυλάκι μαζί με κουνελάκια!

Σκυλάκι μαζί με κουνελάκια!