Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Υιοθεσία χάμστερ

ImageΑποφασίσατε να πάρετε ένα μικροσκοπικό ζωάκι, γιατί δυσκολεύεστε να υιοθετήσετε σκύλο ή γάτα? Σκεφτείτε καλύτερα αν μπορείτε να υιοθετήσετε και να κάνετε ευτυχισμένο ένα χάμστερ. Θα χρειαστεί να διαβάσετε γι'αυτά πριν αγοράσετε, καθώς η ζωή τους και ο χαρακτήρας τους μπορεί να είναι περίπλοκος και οι πληροφορίες που θα λάβετε είναι περιορισμένες. Για αρχή πρέπει να εξετάσετε από που θα αγοράσετε/υιοθετήσετε το χάμστερ σας.

Από εκτροφέα…

Το καλύτερο μέρος για να πάρετε ένα χαμστεράκι, είναι από ιδιώτη εκτροφέα και όχι από επαγγελματία. Αυτό βέβαια είναι αρκετά δύσκολο, καθώς οι περισσότεροι ιδιοκτήτες αγοράζουν το πρώτο τους χαμστεράκι από pet shops.

Τα πλεονεκτήματα της αγοράς χάμστερ από ιδιώτη χομπίστα, είναι πως οι περισσότεροι προσέχουν πάρα πολύ και προγραμματίζουν την εκτροφή τους, με αποτέλεσμα να διαθέτουν χαμστεράκια πολύ καλού χαρακτήρα.

Αρκετοί προσφέρουν και την επιστροφή του ζώου αν δεν σας ταιριάζει για κάποιους λόγους, κάτι το οποίο δε γίνεται σε καμία περίπτωση στην αγορά από pet shop, ή σε αγορά από επαγγελματίες εκτροφείς, όπου τα χαμστεράκια εκτρέφονται μαζικά για την αγορά των κατοικιδιων.

Οι εκτροφείς συνήθως προγραμματίζουν τις γέννες και τα χαμστερς τους έχουν την καλύτερη φροντίδα και προσοχή, είναι καθαρά, ήρεμα και δεν έχουν προβλήματα συμπεριφοράς. Αυτό τα κάνει ιδανικά κατοικίδια. Επίσης έχετε τη δυνατότητα να δείτε τους γονείς και να γνωρίζετε την ημερομηνία γέννησης.

Από rescue groups

Αν ζείτε εκτός Ελλάδας, μπορείτε να προσφέρετε σπίτι σε ένα χάμστερ που εγκαταλείφθηκε και δεν έχει σπίτι. Κάθε χρόνο, πολλά χαμστεράκια, μωρά και ενήλικα, δυστυχώς βρίσκονται χωρίς οικογένεια, χωρίς αυτό να σημαίνει πως ο χαρακτήρας τους δεν είναι κατάλληλος για να ζουν σε σπίτι.

Τα rescue groups εξετάζουν την υγεία τους και πολλές φορές τους κάνουν τις απαραίτητες θεραπείες ώστε να είναι έτοιμα για υιοθεσία. Το αρνητικό είναι πως σε αυτή τη περίπτωση δε γνωρίζετε το παρελθόν του χάμστερ, ούτε την ακριβή ηλικία, έχετε όμως δώσει την ευκαιρία στο ζωάκι σας να βρει ένα ζεστό σπίτι, όταν οι πιθανότητες είναι περιορισμένες.

Πολλοί οργανισμοί περίθαλψης, μπορεί να σας ζητήσουν πολλά στοιχεία, να σας πάρουν συνέντευξη ή ακόμα και να επισκεφθούν το σπίτι σας, για να δουν αν είστε κατάλληλος ιδιοκτήτης.

Από Pet Shop

Τις περισσότερες φορές τα χάμστερ έρχονται στα pet shops από φάρμες εκτροφής, ή από ιδιώτες που κάνουν μαζικές και απρογραμμάτιστες γέννες. Αυτό είναι αρνητικό καθώς δε γνωρίζετε το χαρακτήρα του ζώου, την υγεία του, δε μπορείτε να δείτε τους γονείς του και δεν υπάρχουν διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με το παρελθόν, τη φυλή ή την εκτροφή τους.

Δεν έχει κανένα ενδιαφέρον να αγοράζετε άρρωστα, αδύναμα και κακού χαρακτήρα (δηλαδή μαζικής εκτροφής) χάμστερ, όταν είναι πολύ πιθανό πως θα αντιμετωπίσετε προβλήματα στη συμβίωσή σας αργότερα.

Αν παρόλαυτα ζείτε στην Ελλάδα και η ανεύρεση εκτροφέα χάμστερ είναι δύσκολη, θα πρέπει να προσέξετε πολύ καλά πριν αγοράσετε το νέο σας συγκάτοικο.".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Your domain(s): Enter each address on a new line (Maximum 10)
 
(eg. iwebtool.com)    
 

Powered by iWEBTOOL

Σκυλάκι μαζί με κουνελάκια!

Σκυλάκι μαζί με κουνελάκια!