Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Η φώλια

Image

Το χάμστερακι σας θα εκτιμήσει πολύ αν του διαθέσετε υλικό για να φτιάξει τη φωλιά του. Αυτό, δεν είναι απαραίτητο να το βρείτε μόνο στα pet shops, αν και ιδανικά θα πρέπει να αποφύγετε άλλες εκδοχές που πιστεύετε ότι θα μπορούσαν να γίνουν καλή φωλιά, γιατί οι ίνες άλλων υλικών θα μπορούσαν να προκαλέσουν τραυματισμό στο χάμστερ σας.

Μη του δίνετε οποιοδήποτε υλικό, συνθετικό ή μάλλινο, γιατί μπορεί κάτι από αυτά να προκαλέσει τραυματισμό αν το φάει και δε διαλυθεί στο στομάχι του. Αν είσαστε διστακτικοί στο αν πρέπει ή όχι να χρησιμοποιήσετε ένα υλικό, καλύτερα να μην το κάνετε.

Αν δε θέλετε να αγοράσετε ειδικό υλικό για τη φωλιά του, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χαρτί υγείας ή κουζίνας, γιατί διαλύεται αν το φάει και σπάει εύκολα αν μπερδευτεί κάπου και παγιδεύσει το χάμστερ σας. Ότι και αν προτιμήσετε, σκίστε το σε κομματάκια.

Ο σανός μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί, αλλά πρέπει να είναι καθαρός, φρέσκος και όχι σκονισμένος. Το άχυρο αν και είναι από τα αγαπημένα των χάμστερ, δεν είναι σίγουρο αν θα έπρεπε να το προτιμήσετε, γιατί οι άκρες του μπορεί να τραυματίσουν το χάμστερ σας.



πηγή:http://www.pets.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Your domain(s): Enter each address on a new line (Maximum 10)
 
(eg. iwebtool.com)    
 

Powered by iWEBTOOL

Σκυλάκι μαζί με κουνελάκια!

Σκυλάκι μαζί με κουνελάκια!