Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Προσαρμογή ψαριών

Όταν μεταφέρετε καινούργια ψαράκια στο ενυδρείο σας το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέξετε είναι η προσαρμογή. Κάθε ενυδρείο έχει διαφορετική θερμοκρασία και ποιότητα νερού από τη σακούλα όπου έχετε τα ψαράκια σας. Το νόημα της προσαρμογής είναι τα ψαράκια σας να προσαρμοστούν σταδιακά στις νέες συνθήκες.

Πώς γίνεται η προσαρμογή; Εφόσον τα ψαράκια σας βρίσκονται σε σακούλα, ανοίξτε τη σακούλα και διπλώστε τα χείλη ώστε να δημιουργήσουν ένα "σωσίβιο". Βάλτε την στο ενυδρείο και βάλτε 1-2 ποτήρια νερό του ενυδρείου σας ώστε να αναμειχτεί το νερό της σακούλας με το νερό του ενυδρείου και μετά αφήστε την να επιπλέει. Για να αποφύγετε να αναποδογυρίσει η σακούλα μόνη της, μπορείτε να την στερεώσετε με ένα μανταλάκι στο χείλος του ενυδρείου. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία ανά 10 λεπτά για τουλάχιστον μισή ώρα προτού αδειάσετε τα ψαράκια στο ενυδρείο. Προτιμήστε να μεταφέρετε το ψαράκι στο ενυδρείο χωρίς να αδειάσετε το νερό του, με τη χρήση απόχης. Η προσαρμογή μπορεί να γίνει και χωρίς να βάλετε τη σακούλα στο ενυδρείο με τη χρήση ενός κουβά.

Αυτή η διαδικασία πρέπει να γίνεται για όλα τα ψάρια, ανεξαρτήτως "ανθεκτικότητας" των ψαριών. Η καλή ή κακή προσαρμογή των ψαριών σας είναι κρίσιμη για την επιβίωσή τους στο ενυδρείο σας.






Τι θα χρειαστείτε για την προσαρμογή Ανοίγουμε τη σακούλα και διπλώνουμε τα χείλη...  
...ώστε να σχηματιστεί σωσίβιο...  ...και βάζουμε τη σακούλα στο ενυδρείο ώστε να επιπλέει. Με ένα ποτήρι προσθέτουμε νερό από το ενυδρείο... ...ανά 10 λεπτά ώστε το ψαράκι να συνηθίσει στη νέα ποιότητα νερού... ...και μετά από 30 λεπτά βγάζουμε το ψαράκι με μια απόχη. Το ψαράκι μας έχει προσαρμοστεί σωστά! Αντίστοιχα μπορούμε να αδειάσουμε το ψάρι με το νερό του σε ένα καθαρό κουβά... ...παίρνουμε με ένα ποτήρι νερό από το ενυδρείο... ...και το αδειάζουμε στη σακούλα ανά 10 λεπτά. Μετά 30 λεπτά μπορούμε να βάλουμε το ψαράκι μας στο ενυδρείο με μια απόχη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Your domain(s): Enter each address on a new line (Maximum 10)
 
(eg. iwebtool.com)    
 

Powered by iWEBTOOL

Σκυλάκι μαζί με κουνελάκια!

Σκυλάκι μαζί με κουνελάκια!