Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Ινδικά Χοιρίδια και Φροντίδα

Ινδικά Χοιρίδια και ΦροντίδαΝΥΧΙΑ
Τα νύχια των ινδικών χοιριδίων μεγαλώνουν περίπου όπως των ανθρώπων. Στην φύση, Στην φύση, τρέχουν σε σκληρό έδαφος και γρατζουνάνε επιφάνειες για να βρουν τροφή και έτσι τα νύχια τους τροχίζονται. Στα κατοικίδια όμως δεν συμβαίνει το ίδιο οπότε χρειάζονται τακτικό κόψιμο.
Τα ινδικά χοιρίδια έχουν τέσσερα δάχτυλα σε κάθε μπροστινό πόδι και τρία σε κάθε πίσω. Τα πίσω νύχια, είναι αυτά που συνήθως μεγαλώνουν γρηγορότερα. Για να κόψετε τα νύχια χρειάζεστε κοπίδι είτε αυτά που βρίσκονται στα pet shop είτε αυτά που χρησιμοποιούμε εμείς. Αν το κρατήσετε ανάσκελα στο χέρι σας και κοιτάξετε τα νύχια του, θα παρατηρήσετε που τελειώνει το δέρμα και υπάρχει μόνο νύχι μέχρι την άκρη. Προσέξτε να κόψετε τα νύχια στο σωστό σημείο έτσι ώστε να μην το τραυματίσετε.
ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ
Τα ινδικά χοιρίδια μπορεί να αρρωστήσουν ιδιαίτερα αν συνυπάρχουν πολλά μαζί σε ανθυγιεινές συνθήκες. Μικρόβια και παράσιτα μπορεί να δημιουργηθούν με αποτέλεσμα να πάσχουν από διάρροια, πνευμονία, αδυναμία και απώλεια βάρους που μπορεί να αποβούν μοιραία. Το φαγητό τους και το έδαφος που έχει μολυνθεί από ούρα και περιττώματα προκαλούν μολύνσεις όπως η σαλμονέλα, γι’αυτό πρέπει να φροντίζετε να καθαρίζετε συχνά το κλουβί τους.
ΚΛΟΥΒΙ ΚΑΙ ΕΔΑΦΟΣ
Τα πριονίδια για στρώσιμο στο έδαφος του κλουβιού, δεν είναι η καλύτερη ιδέα. Τα περισσότερα περιέχουν λάδι ξύλου που είναι τοξικό για τα ινδικά χοιρίδια. Επίσης μπορεί να περιέχουν σκληρά και άγρια κομμάτια ξύλου που θα προκαλέσουν τραυματισμό στα πόδια τους. Το καλύτερο έδαφος είναι η εφημερίδα σε συνδυασμό με σανό. Αυτά θα φάνε όσο σανό χρειάζονται και το υπόλοιπο θα το χρησιμοποιήσουν για να κοιμηθούν. Επίσης η εφημερίδα μας κάνει το καθάρισμα του κλουβιού ευκολότερο και κρατάει ζεστό το κατοικίδιό μας το χειμώνα.
ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Προσπαθήστε να βρίσκετε χρόνο να παίζετε με το ινδικό σας χοιρίδια, τουλάχιστον πέντε φορές την εβδομάδα έτσι ώστε να αρχίσει να σας εμπιστεύεται, να τρώει από το χέρι σας και να μπορείτε να του κόψετε τα νύχια και να τον χτενίσετε. Το χτένισμα δεν είναι απαραίτητο αλλά είναι κάτι που θα τον ευχαριστεί πολύ.



πηγή:http://www.webpet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Your domain(s): Enter each address on a new line (Maximum 10)
 
(eg. iwebtool.com)    
 

Powered by iWEBTOOL

Σκυλάκι μαζί με κουνελάκια!

Σκυλάκι μαζί με κουνελάκια!