Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Χρήσιμα Βηματάκια

Χρήσιμα Βηματάκια Όπως είναι φυσικό, όσο περισσότερο προσέχουμε την υγεία μας τόσο μεγαλώνουν οι πιθανότητες να προλάβουμε την εξάπλωση κάποιας ασθένειας. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τον γλυκό μας σύντροφο, τον σκύλο μας. Και επειδή του είναι κομματάκι δύσκολο να προσέχει μόνος του τον εαυτό του, εμφανιζόμαστε εμείς για να τον φροντίζουμε. Είναι λοιπόν κάποια μικροπραγματάκια , που σαν ιδιοκτήτες του πρέπει να τα κάνουμε για την υγειονομική του περίθαλψη.
• Υπευθυνότητα: του παρέχουμε ένα ζεστό, άνετο κρεβατάκι, φρέσκο νερό και παιχνιδάκια . Αυτό, θα τα κάνει να νοιώθουν άνετα και ασφαλή στο περιβάλλον τους. Αν έχουμε και κάποιο χώρο στο σπίτι που μπορεί να είναι όλος δικός του, θα ήταν επίσης πολύ καλό, γιατί θα ήξερε ότι έχει μια δικιά του γωνιά να ηρεμήσει.
• Σωστή διατροφή: του παρέχουμε μια υγιεινή και θρεπτικά ισορροπημένη διατροφή. Αυτός είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την προάσπιση της υγείας, της ευζωίας και της μακροζωίας τους.
• Καλλωπισμός και Μπάνιο: το μπανιάρισμα και ένας ολοκληρωμένος καλλωπισμός, παίζουν σημαντικό ρόλο. Το μπάνιο, εκτός των άλλων καλών, μας βοηθάει στον έλεγχο για ψύλλους, στην πρόληψη δερματικών παθήσεων, εντοπίζει τα τσιμπούρια και δίνει μια άλλη λάμψη στον σκύλο μας. Το χτένισμα επίσης είναι αρκετά ευεργετικό. Ανανεώνει (διεγείροντας) την ροή του αίματος στο δέρμα, άρα προλαμβάνει εκζέματα, δερματίτιδες κτλ.
• Επιθεώρηση: ελέγχουμε τον σκύλο μας στα βασικά ύποπτα σημεία: δόντια, ούλα, πόδια, νύχια, αυτιά. Επίσης παρατηρούμε οποιαδήποτε αλλαγή συμπεριφοράς - σύμπτωμα, και δεν τα αφήνουμε να περάσουν απαρατήρητα.
• Άσκηση: είναι διασκεδαστική, μία πηγή εξόδου ενέργειας και το πιο βασικό όλων κρατάει τον σκυλάκο μας σε καλή φυσική κατάσταση, άρα μειώνει και τις πιθανότητες της παχυσαρκίας (που με την σειρά της οδηγεί σε άλλα «κακά»).
• Εκπαίδευση: σημαντική γιατί, ο σκύλος μας όντας εκπαιδευμένος, δεν έχουμε πρόβλημα να τον συμπεριλάβουμε σε όλες τις οικογενειακές μας εξορμήσεις - δραστηριότητες, άρα κάτι καλό στην υγεία του. Ταυτόχρονα πετυχαίνουμε και ανάπτυξη της σκέψης τους.
• Πρώτες βοήθειες: για οποιαδήποτε ανάγκη προκύψει μέσα στα πλαίσια του σπιτιού.


Για να είμαστε παρεούλα μια ζωή!!



πηγή:http://www.webpet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Your domain(s): Enter each address on a new line (Maximum 10)
 
(eg. iwebtool.com)    
 

Powered by iWEBTOOL

Σκυλάκι μαζί με κουνελάκια!

Σκυλάκι μαζί με κουνελάκια!